Sjung på sista refrängen, skriv på den sista essän

05.06.2016 kl. 15:36

Sista söndagen i Italien. Vi har varit ensamma hela helgen, resten av gänget har semester och befinner sig i bl.a. Barcelona. Vi har suttit inne och pluggat, ätit gott och njutit litegrann av solen. 

Jag lämnade in den längsta essän jag någonsin skrivit, kände mig stolt men samtidigt livrädd. Vetskapen om vem som kommer läsa den får mig att vakna mitt i natten av kallsvett rinnande från pannan. Seriöst. Sover väldigt stressat just nu och skulle inte bli förvånad om detta är orsaken. Ja, ekonomiska strul är säkert en annan orsak- identitetsångest en tredje. 

Just nu känns Sverige, Stockholm som det heliga landet. Vill bara komma dit och känna mig hemma- så otroligt mycket. Ansöker om bibliotekskort trots utländskt personnummer och kollar upp alla evenemang angående böcker, konserter och diverse annat. Eskil tror jag kommer bli besviken på Stockholm, men jag är bombsäker på min sak. 

Jag är bara orolig över att komma tillbaka till Norden, till våra vanliga kretsar, vänner och familj. För båda två är ju helt andra personer än vi var när vi lämnade hemmets trygga väggar för fyra månader sen. Vi har levt i en förhållandebubbla och bara levt med varandra så himla tätt, nu ska vi dela varandra med andra personer- identifiera sig som en egen person ibland och förhålla sig till medmänniskor. Nu låter det som om vi varit eremiter, vilket vi naturligtvis inte varit- men förstår ni poängen? Livet har ju gått vidare där borta och nu ska vi hoppa in där igen. Aaja, jobbigt- men det löser sig säkert naturligt när vi kommer dit. 

På tal om gurka, vi gjorde en riktig vegetarisk höjdare igår! Vegetarisk lasagne med zucchini, spenat, quornfärs och massvis med mozzarella. Jag vågar inte berätta om hur jag kryddade färsen åt våra italienska vänner, för då kommer de döma mig förevigt (hemlis: tacokrydda). Väldigt väldigt gott, rekommenderas. Som det ofta sker när något är för gott för att vänta på, så finns det inga bilder på den magiska lasagnen. 

Nu ska jag lägga resten av min energi på att skriva färdigt min sista kritiskt sena essä. Ciao!

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 10 med bokstäver: