Varför bloggar inte Jessica mer?

18.05.2016 kl. 18:17

Ja, bra fråga. 

Jag har inget flow mer. Viljan att skriva finns alltid inom mig men nu lägger jag alla mina ord på dessa essäer som funnits i min utkast-mapp före Donald Trump fanns i allas nyhetsflöden. För visst känns de som en evighet sedan man inte hörde det namnet?

Förra veckan lämnade jag in en essä om äldre finländsk litteratur, där jag jämförde en novell av Minna Canth och en roman av Ina Lange. Temat handlade mycket om fördomar och varför man genast stämplar folk efter utseende eller ursprung. Vanligtvis är jag inte värst intresserad av den finska litteraturen, speciellt inte tiden före 1870 (finner ringa intresse i äldre litteratur än så länge tyvärr.). Den här gången lyckades jag hitta rätt okej texter att gräva i och fann det kul att skriva essän. 

Den här veckan skriver jag ca tre essäer samtidigt och har svårt att hålla dem isär. En av dem (som har en akut deadline) är också äldre nordisk litteratur. Där använder jag mig av en dansk novell och en svensk roman. Hela dagen har gått åt till att översätta den danska texten, hade glömt allt jag lärde mig i höstas. Känner mig ännu motiverad men hur jag ska skriva 12 sidor om dessa texter vet jag inte. 24.000tecken- inget man plitar ner i förbifarten.

Den jag egentligen vill ta itu med handlar om kvinnolitteratur, om feminism i viss mån, men mest om äktenskap och hur man balanserar känslan av att vilja vara fri och göra vad man vill och samtidigt ha ett tryggt kärleksfullt förhållande. Kul litteratur jag valt, plus att jag gillar temat. Den tredje går på samma spår, men med annan litteratur och lite annan infallsvinkel- mer om den när jag kommit längre. 

 

 

 

Skönt att jag hittat mitt sätt att skriva essäer, som också går hem hos mina lärare- jag får bra betyg och bästa av allt, studiepoäng! Betygen bryr jag mig inte värst om, men det hjälper mig att komma vidare och uppmuntrar mig när jag kommer till det stadiet i skrivande då man bara måste söka citat för att fylla ut de resterande sju sidorna.. 

Just nu njuter jag väldigt mycket av att ha flow i mina studier och känner mig mer taggad än någonsin över att få allt halvfärdigt gjort och kunna börja på ny kula nästa höst! Kan redigera detta stycke om några dagar när jag hatar allt som heter litteratur, speciellt äldre. 

Men som svar på frågan, jag ska blogga. Men snart flyttar ju det dolce vita till nordligare breddgrader! Stockholm är nästa destination och ingen är lyckligare än jag (kanske Eskil, men han får ta den striden med mig). Men detta först om några veckor. 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 2 med bokstäver: