Smygslö fredag

01.04.2016 kl. 20:59

Inatt låg vi uppe tills folk snubblade hem efter vild kväll på stan. Nästan tills det började ljusna. Ingen av oss fick sömn och i mörkret låg vi och tittade på varandra innan vi gav upp och la på varsitt avsnitt. 

Idag har varit världshistoriens trögaste dag och inget vettigt har gjorts. Men så får det va ibland. Vi har stundvis haft långa diskussioner på balkongen, stundvis inte sett varandra på någon timme- båda försjunka i sin egen tv-serie, stundvis försökt kämpa med att stiga upp för att gå i duschen. 

Någonstans i denna dimma av slöhet fick jag ett mejl. Ett mejl lastat med feedback från min lärare, som delvis rättade mina fel men delvis berömde mig för bra texter. Som vill använda min essä i undervisningen framöver, som vill ge mig höga vitsord för bra prestation. Jag som har sådan ångest över akademiska essäer, för att jag anser mig själv vara för simpel, för dum för att kunna skriva bra. Så bra som alla andra.

Uppmärksamhet och beröm är en bra morot i viss mängd, jag  behövde få kritiken och berömmet för att orka skriva vidare. För att orka vänta på nästa feedback och vilja bli bättre och bättre. Att jag ännu inte är en fena på citat eller egna kommentarer bryr jag mig inte om idag, för nu vill jag bara njuta av den känsla jag inte känt sen gymnasiet. Jag har inte varit bra i skolan på två år- vilket är otroligt nedbrytande för en person som drivs av prestationer och bra betyg till en viss grad. 

Ikväll tänker jag fira med min fina kille som stöttade mig och kom med nya synvinklar när jag bollade idéer till essän. Som agerade stolt pojkvän när jag läste upp mejlet. Att han tror på mig och anser att jag är bra på det jag gör betyder mer än han vet. Att han ger sig in i diskussioner med mig och vill veta (oftast iallafall, ibland under tvång) mer om vad jag skriver om, är så himla viktigt. Ikväll tänker jag dricka ett glas vin för mycket och bli löjligt lycklig över att titta på honom. 

 

Untitled

 

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 1 med bokstäver:
Häääärlig text...Säger nog som din mamma : Voj gullunge
Marianne / matte med hus :)02.04.16 kl. 07:23