Organiserat kaos

31.03.2016 kl. 15:22

2016 är kanske det mest oplanerade året hittills. Folk frågar när jag åker hem, vad jag ska göra i Italien, vad jag ska jobba med i sommar, var jag ska bo i höst, när jag kommer bli färdig från skolan och jag har inte en blekblå aning. 

Jag är så inrotad i att se året i terminer. Läsåret börjar i september och slutar i maj. Att det egentliga året börjar i januari tänker jag knappt på. Därmed planerar jag mitt liv enligt terminer, för det är det enda jag vet. Man har lov och ledigheter på samma tidpunkter år in och år ut, men råpluggar resten av tiden. 

Det här året bor jag en termin utomlands. Gav upp mig lägenhet i Finland och som jag sagt förr så är mina ägor utspridda överallt. I något skede, där sommaren börjar i Norden, flyttar jag till Stockholm. Vad jag ska göra där vet jag inte. Frenetiskt söker jag jobb på de mest otippade platserna. Får jag inget jobb, gör det ingenting intalar jag mig. i själva verket önskar jag en sommar utan slit, en sommar där jag kunde upptäcka Stockholm och njuta av ledigheten. Men jag vet att verkligheten inte tänker likadant. 

Efter sommaren ska jag flytta tillbaka till mitt Helsingfors. Måste hitta en lägenhet och borde snart börja söka. Som tur är jag väldigt väldigt exalterad över de facto att jag söker lägenhet tillsammans med min pojkvän och längtar verkligen efter att få ha vårt eget ställe som bara är vårt. Men det finns ingen säkerhet att man hittar en lägenhet samtidigt som alla andra. 

Mitt liv är ett ständigt kaos känns det som. Inget är säkert, allt är öppet. Men gillar tanken om att få flänga omkring och inte sitta fast i samma mönster dag in och ut ännu. Man hinner med det och jag måste inse att jag endast är två decennier gammal. Jag har minst fem kvar. 

Nu ska jag fortsätta skriva personliga brev till företag och stolt berätta hur jävla bra jag är. Kunder älskar mig och jag älskar dem. Visst är det så man gör? 

 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 6 med bokstäver: