Campo dei Fiori

11.03.2016 kl. 15:56

Här är vädret omväxlande, som vanligt. När vi kom hit trodde vi att sommaren var här, jag gick i sandaler och klänningar i en vecka innan åskvädret började härja. Nu är här vinter. Eller ja, så vintrigt det nu blir i Sydeuropa. Häromdagen skulle vi åka in till stan för att möta upp några av Eskils pluggkompisar, de hade ett projekt att pyssla med och jag skulle skriva. Bäst att hänga på än att ligga hemma tänkte jag. Rätt hade jag, för trots att det var den kallaste dagen hittills så kände jag hur min sociala barometer äntligen steg.

Hur som, vi åkte hemifrån till Termini där vi mötte upp de andra. Därifrån hoppade vi på en buss som tog oss nära Vittorio Emanuels monument. Därifrån promenerade vi genom trånga gator till ett ställe som sålde världens godaste pasta och pizza i lösvikt! Man väljer vad man vill ha (man får smakprov!) och så tar man det till närmaste fontän och äter tills man dör matdöden. 

 

Untitled

 

En tjej i gruppen har varit här lika länge som vi, men kan redan typ flytande italienska och staden utantill. Hon drog iväg oss till ett mysigt, lite internationellt café med hipsterstuket på väggarna och som sålde världens godaste juicer. Slurpade i mig min grapefrukt, päron och lime juice på 0,3 sekunder kändes det som. 

Att vistas bland andra människor, se staden och komma ut från lägenheten gjorde mig så gott att jag skrev flertal sidor på en essä jag inte ens var särskilt sugen på att skriva (=inte hade någon aning om vad jag skulle skriva om). Tror att det till stor del också handlade om miljön och att jag satt runt andra människor som också pluggade. Så hittills håller jag schemat med en essä i veckan! Ska bara finslipa den och sedan skicka in den. Känns skönt att äntligen få bort punkter på den lista som funnits i mitt bakhuvud en längre tid. 


Untitled
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 8 med bokstäver: