Cucina italiana

05.03.2016 kl. 11:46

Vi har bott i Italien i 2½ vecka och jag är redan trött på detta kulinariska land. Ja, italiensk mat är god- när man får unna sig det. Men vi äter pasta tills det kommer ut ur öronen. Har inga förslag mera på vad vi ska laga, så att gå till affären och handla är det värsta jag vet. Jag överdriver för effekt men det börjar bli ett seriöst problem. 

Först försökte vi använda deras råvaror för att laga nordiska maträtter. Det funkade sådär. Först och främst, vi hittade inte matgrädde på en vecka. Vi är vana med att de flesta såser är baserade på just matgrädde. Så vi åt tomatsås och tomatsås och lite tomatsås till. Sedan hittade vi panna cucina, vilket ska vara den italienska motsvarigheten vi letade efter. Konsistensen på panna cucina är ungefär som tjockare creme fraiche, men i tetra. Weird shit och väldigt gräddig smak. Alltså gräddigare än vanligt. 

Förutom att pasta och pastakuddar kommer ut ur öronen så har jag baconstopp just nu. Fy för bacon, på många plan, men mestadels för att 75% av rätterna vi lagat har varit med bacon. Antingen bacon, prosciutto eller köttfärs. Kyckling är rare shit, antingen är det hela fåglar eller så ser det bara skarrigt ut. Igår råkade vi hitta kycklingfiléer och min mage gjorde volter av glädje!

Frukost. Inget slår seriöst mack-kulturen vi har i Finland och Sverige. Här har vi insett att mackor inte är speciellt vanligt och absolut inte ost på mackor. Det finns varken gräddost eller liknande som man kan hyvla- för hör på det här. DET FINNS INGA OSTHYVLAR. Noup. Jag ger jakten efter en osthyvel ett sista försök på IKEA nästa vecka, sen orkar jag inte mer. Att hitta skinka/korv att lägga på mackor är lättare, men vill man ha omväxling blir det svårt om man lever studentliv som oss. Finns en sort som är billig, resten går upp till dubbla priset för ca 100g. 

Så det här var min frukost idag. I caved. Färdigrostat bröd (alltså typ skorpor) med apelsinmarmelad. Tur att jag är nötallergiker, annars skulle det komma Nutella ur öronen på mig också.

 

Untitled

#hatersgonnahatebutthisiswhatiate #yeahright

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 10 med bokstäver: