Integration

19.02.2016 kl. 14:23

 

Fjärde dagen.

Sen vi landat på tisdag och dragit vår enorma packning över till andra sidan stan så har vi slagit oss ner i lägenheten, promenerat runt i området (hittat en asbra pizzeria i kvartershörnet), handlat mat och klurat ut hur man använder gasspis. Mataffären närmast oss är rätt stor men tydligen lite dyrare än andra i området. Att anpassa sig till en annan matkultur är lite knepigt i början, produkter man är van vid finns inte alls eller kan vara jättedyra. Däremot blir jag glad av att gå till fruktdisken, så mycket fina och billiga frukter och grönsaker! 

    

 

Lägenheten är bättre än förväntat! Vi är inneboende hos två italienska killar och har ett sovrum + vardagsrum + balkong för oss själva, sedan delar vi kök och badrum. Vi bor på sjunde våningen och har en väldigt autentisk utsikt. Den gör sig inte så bra på bild men jag ger er mitt ord på att den är rätt makalös. Ni kan försöka avgöra själva, panoramabilden här ovanför är vår utsikt över Rom. 

När vi drog från Stockholm på tisdagmorgon visade termometern -9. Här är standardtemperaturen för tillfälle 14-16 grader och är solen framme blir det förstås varmare. Vi går omkring i vårkläder och njuter av värmen medan alla andra fortfarande anser att det är vinter och klär sig i varma pälsar och jackor. Som om vi inte skulle sticka ut tillräckligt med vårt blonda hår och ljusa hy, så ska vi också klä oss som riktiga turister. Suck. 

På tal om det så får man rätt mycket blickar på sig, speciellt i området där vi bor. Inte precis turistområdet numero uno om vi säger så. Direkt man ens åker lite längre ut från centrum så är man utböling och kan få rätt dömande blickar. 

Hittills har vi också tappat bort oss mitt ute i ingenstans, hoppat över motorvägar och gått runt ett väldigt stort campus med känslan av att aldrig komma någon vart. Roms metro är rätt lätt att förstå, men bussystemet är ännu ett mysterium. Så glad över att jag inte är ensam här, trots att ingen av oss vet så mycket så klurar man ut situationer tillsammans. 

 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 2 med bokstäver: