Cucina italiana

Vi har bott i Italien i 2½ vecka och jag är redan trött på detta kulinariska land. Ja, italiensk mat är god- när man får unna sig det. Men vi äter pasta tills det kommer ut ur öronen. Har inga förslag mera på vad vi ska laga, så att gå till affären och handla är det värsta jag vet. Jag överdriver för effekt men det börjar bli ett seriöst problem. 

Först försökte vi använda deras råvaror för att laga nordiska maträtter. Det funkade sådär. Först och främst, vi hittade inte matgrädde på en vecka. Vi är vana med att de flesta såser är baserade på just matgrädde. Så vi åt tomatsås och tomatsås och lite tomatsås till. Sedan hittade vi panna cucina, vilket ska vara den italienska motsvarigheten vi letade efter. Konsistensen på panna cucina är ungefär som tjockare creme fraiche, men i tetra. Weird shit och väldigt gräddig smak. Alltså gräddigare än vanligt. 

Förutom att pasta och pastakuddar kommer ut ur öronen så har jag baconstopp just nu. Fy för bacon, på många plan, men mestadels för att 75% av rätterna vi lagat har varit med bacon. Antingen bacon, prosciutto eller köttfärs. Kyckling är rare shit, antingen är det hela fåglar eller så ser det bara skarrigt ut. Igår råkade vi hitta kycklingfiléer och min mage gjorde volter av glädje!

Frukost. Inget slår seriöst mack-kulturen vi har i Finland och Sverige. Här har vi insett att mackor inte är speciellt vanligt och absolut inte ost på mackor. Det finns varken gräddost eller liknande som man kan hyvla- för hör på det här. DET FINNS INGA OSTHYVLAR. Noup. Jag ger jakten efter en osthyvel ett sista försök på IKEA nästa vecka, sen orkar jag inte mer. Att hitta skinka/korv att lägga på mackor är lättare, men vill man ha omväxling blir det svårt om man lever studentliv som oss. Finns en sort som är billig, resten går upp till dubbla priset för ca 100g. 

Så det här var min frukost idag. I caved. Färdigrostat bröd (alltså typ skorpor) med apelsinmarmelad. Tur att jag är nötallergiker, annars skulle det komma Nutella ur öronen på mig också.

 

Untitled

#hatersgonnahatebutthisiswhatiate #yeahright

05.03.2016 kl. 11:46

Ensam i San Giovanni

Igår kände jag för en eftermiddag för mig själv. Att bo tillsammans och endast känna varandra i den här staden har gått bra hittills, men ibland behöver man bara lite egentid. Shoppingbegäret har gnagat sönder mig inifrån men plånboken ekar tomt just nu, så det blev endast lite fönstershopping. 

Råkade befinna mig i San Giovanni, ett lite större centrum än Pigneto där vi bor. Hittade ett varuhus som kunde jämföras med ett lite mindre Sokos. Sökte efter lite lakan och handdukar men hittade inget som inte kändes som att man skulle sova i en farmors säng. 

Untitled

 

Sedan snubblade jag över en Zara, vilket gjorde mig överlycklig. Italiensk haute couture i all sin ära, men vardagsmode- not so much. Gick där och petade på vårmodet en stund innan jag tvingade mig själv att gå ut innan jag köpte något. 

Åkte hem, där det vankades plockmiddag. Olika italienska korvar och ostbricka, lite vin och mysigt sällskap. Tänk att man ändå kan börja sakna varandra efter några timmar isär? 


Untitled

 

25.02.2016 kl. 12:06

Pigneto-Lodi-San Giovanni-Anagnina

Vi valde att söka efter boende rätt nära centrum, istället för att bo på campuset som ligger en bit utanför. Det har sina tydliga för- och nackdelar, som exempelvis att det tar över en timme för Eskil att ta sig till skolan. Åtminstone med den vägen vi nu vet om, kanske finns snabbare sätt? Men det är ett mysigt område, med bara en kvarts färd in mot stan.

Som utbytesstuderande måste han fixa något som kallas Codice Fiscale, ett slags skattekort men som mer används som socialsignum eller dylikt. Vi försökte redan fixa det förra veckan men hittade inte kontoret. Igår åkte vi iväg igen med bättre vägbeskrivning och hittade äntligen Agenzia delle Entrate (som förövrigt låg ett stenkast från var vi letade sist- gah). Trots att vägbeskrivningen var bättre, gick vi ändå omkring som frågetecken en stund.

När vi kom hem hade vi gått nästan en mil och kände oss rätt möra i kroppen. Resten av dagen bestod av tv-spel, salta solrosfrön och en bra bok. Och en glass. Och lite choklad. 

Idag ska vara sista soliga dagen på en vecka så ska gå ut och njuta av vädret, ha det! Ciao!

 

Det här är Nina, en av killarnas hund. Väldigt mysig krabat att krafsa på.

Untitled

 

24.02.2016 kl. 12:41

Jessica. 20.

Litteraturstuderande i Rom. Följ med en borttappad pingla i det italienska vimlet.

Kategorier

Senaste kommentarer

02.04, 07:23Smygslö fredag av Marianne / matte med hus :)
29.03, 13:57Inlåst av nici